FAQ - Frequently Asked Questions

Da li moram da se registrujem da bi mogao da naručim?
Da biste izvršili narudžbu na našem sajtu ne morate biti registrovani.

Da li može da se izvrši narudžba putem mail-a ili telefona?
Naručivanje možete izvršiti na našoj web stranici, putem mail-a ili nas možete kontaktirati na broj: 020 221 184. Radno vrijeme službe telefonske prodaje je radnim danima od 08:00 h- 16:00 h.

Na koji način mogu da izvršim plaćanje naručenog artikla?
Plaćanje kupljenih artikala je moguće gotovinski prilikom preuzimanja.
Narudžbu možete platiti u trenutku kupovine na Web Shop-u platnim karticama: Visa, MasterCard , Maestro, American Express koje podržavaju plaćanje preko Interneta kroz sisteme Crnogorske Komercijalne Banke Crne Gore.

Kada mogu biti siguran da sam uspješno kreirao narudžbu i da je isporuka u toku?
Nakon klika na dugme Završi narudžbu dobićete automatsku e-mail potvrdu sledeće sadržine: ''Vaša narudžba je uspješno obavljena i proslijeđena službi internet prodaje. Nakon utvrđivanja dostupnosti artikla poslaćemo obavještenje o statusu narudžbe na ovu e-mail adresu. Provjerite sadržaj narudžbe i tačnost podataka dolje u tekstu''

Napravio sam narudžbu na Web shop-u ali nisam dobio nikakvu potvrdu, kako mogu da se informišem o statusu pošiljke?
U slučaju da niste unijeli Vašu mail adresu da biste provjerili status Vase narudžbe možete nas kontaktirati putem mail-a: webshop@officeshoes.me  ili putem telefona: 020 221 184.

Kako da odaberem odgovarajuću veličinu?
Pored svakog modela su iskazane tabele dužine unutrašnjeg gazišta. Veličine u cm su navedene orijentaciono, kako biste lakše i sa sigurnošću odabrali željenu veličinu. Veličine u cm su prepisane sa proizvođačke specifikacije, i postoji mogućnost odstupanja kod određenih modela.

Koje je vrijeme isporuke naručenog artikla?
Naručeni proizvodi putem Office Shoes Web Shop-a će Vam biti isporučeni u roku od 5 (pet) radnih dana od momenta potvrde dostupnosti artikla.
Zbog povećanog broja narudžbi tokom sezonskih popusta vremenski period isporuke može se produžiti do 7 (sedam) radnih dana od momenta potvrde dostupnosti artikla.

Šta ako nisam u mogućnosti preuzeti paket?
Firma koja vrši dostavu robe za nas će uručenje pošiljke pokušati dva puta. Uobičajena praksa je da Vas predstavnik eksterne firme pozove na telefon i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas ni u ugovorenom ponovljenom terminu ne pronađe na ugovorenoj adresi pošiljka će biti vraćena i u tom slučaju će se smatrati da ste odustali od narudžbe. Služba web prodaje će naknadno kontaktirati potrošača kako bi ustanovili razlog neuručenja pošiljke, te kako bi se dogovorili o eventualnom ponovnom slanju artikla.

Mogu li prilikom preuzimanja otvoriti pošiljku i odmah vratiti ako mi ne odgovara?
Otvaranje pošiljke prilikom preuzimanja nije moguće. Nakon preuzimanja pošiljke u slučaju neodgovarajućeg proizvoda imate mogućnost zamjene ili povrata.

Mogu li izvršiti zamjenu naručenog artikla u nekoj od vaših poslovnica?
Zamjenu ne možete izvršiti u poslovnici. Svi zahtjevi vezano za kupovinu putem Web Shop-a realizuju se putem Web Shop-a.

Kako mogu zamijeniti proizvod ako mi se ne sviđa ili je veličina pogrešna?
Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da Vam broj obuće ne odgovara ili iz bilo kog razloga želite da odustanete od kupovine, rok za odustanak je 21 dan od dana preuzimanja artikla. Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavijestite pozivom na broj 020 221 184 ili nam pošaljite e-mail na adresu webshop@officeshoes.me kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava.
Kupljeni proizvod zajedno sa računom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete.

Ko snosi troškove zamjene ili odustanka od naručenog proizvoda?
U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povraćaja robe i troškove dostave novog artikla.

Ko zove kurir službu kada zelim da vratim obuću koja mi ne odgovara, ja ili vi ?
Možete sami odabrati kurirsku službu po kojoj želite da vratite obuću a možemo i mi kontaktirati kurirske službe sa kojima sarađujemo.

 

X