FAQ - Frequently Asked Questions

Da li moram da se registrujem da bi mogao da naručim?

Da biste izvršili narudžba na našem sajtu ne morate biti registrovani.

 

Da li može da se izvrši narudžba putem mail-a ili telefona?

Poručivanje možete izvršiti na našoj web stranici, putem mail-a ili nas možete kontaktirati na broj: 020 221 184. Radno vrijeme službe telefonske prodaje je radnim danima od 09:00 h- 16:00 h, subotom od 09:00 h do 14:00 h.

 

Na koji način mogu da izvršim plaćanje poručenog artikla?

Plaćanje poručenih artikala moguće je platiti gotovinski prilikom preuzimanja.

 

Kada mogu biti siguran da sam uspješno kreirao narudžbu i da je isporuka u toku?

Nakon klika na dugme Završi narudžbu dobićete automatsku e-mail potvrdu sledeće sadržine: ''Vaša narudžba je uspešno obavljena i proslijeđena službi internet prodaje. Nakon utvrdjivanja dostupnosti artikla poslaćemo obavještenje o statusu narudžbe na ovu e-mail adresu. Provjerite sadržaj narudžbe i tačnost podataka.''

 

Napravio sam narudžbu na web shop-u ali nisam dobio nikakvu potvrdu, kako mogu da se informišem o statusu pošiljke?

U slučaju da niste unijeli Vašu mail adresu da biste provjerili status Vase narudžbe možete nas kontaktirati putem mail-a: webshop@officeshoes.me ili putem telefona: 020 221 184.

 

Kako da odaberem odgovarajuću veličinu?

Pored svakog modela su iskazane tabele dužine unutrašnjeg gazišta. Veličine u cm su navedene orijentaciono, kako biste lakše i sa sigurnošću odabrali željenu veličinu. Veličine u cm su prepisane su sa proizvodjačke specifikacije, i postoji mogućnost odstupanja kod odredjenih modela.

 

Koje je vrijeme isporuke naručenog artikla?

Poručeni proizvodi putem Interneta biće Vam isporučeni posredstvom kurirske službe u roku od 5 radnih dana od dana kada smo Vam potvrdili narudžbu. Kada kurirska sluzba preuzme robu od Office shoes-a , bicete obavijesteni putem mail-a ili sms-om da Vam je naruceni model poslat.

 

Kako mogu zamijeniti proizvod ako mi se ne sviđa ili je veličina pogrešna?

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da Vam broj obuće ne odgovara ili iz bilo kog razloga želite da odustanete od kupovine,  rok za odustanak je 14 dana od dana preuzimanja artikla.Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavijestite pozivom na broj 020 221 184 ili nam pošaljite e-mail na adresu webshop@officeshoes.me  kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava.

Kupljeni proizvod zajedno sa računom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete..

 

Ko snosi troškove zamjene ili odustanka od naručenog proizvoda?

U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povraćaja robe.
Ukoliko se opredijelite da u zamjenu poručite drugi artikal u iznosu većem od 30,00 eura, takođe snosite samo direktne troškove povraćaja robe, dok mi snosimo troškove dostave novog artikla.
Ukoliko se opredijelite da u zamjenu naručite drugi artikal u iznosu manjem od 30,00 eura snosite direktne troškove povrata robe i troškove dostave novog artikla.

 

Ko zove kurir službu kada zelim da vratim obuću koja mi ne odgovara, ja ili vi ?

Mi pozivamo kurir službu , samo je potrebno da nas prije toga kontaktirate da bismo znali tačan razlog mijenjanja obuće.